Desa Sawangan Sumringah Guyup rukun

  • Share

Juornal news // Cilacap Desa Sawangan kecamatan jeruklegi kabupaten Cilacap ” Sumringah Guyup Rukun wis dadi semoyan Urip wargane .

Nalika ana acara Lomba Posyandu tingkat kabupaten Cilacap .
Arane ” Posyandu Saras Widodo sing dene diasuh Nang ibu Kuswati kewe jenenge cukup kondang mula kuwe dipelokna lomba tingkat kabupaten Cilacap .

Nang Dina rebo kliwon tanggal 10 Nopember 2021 mau awan jam Sogo kerawuhan tamu agung minongko arep mbiji siji – sijine persyaratan lomba Posyandu mau.
Tamu agung kuwe mau diantarane .

  • Ibu Teti Rohaningsih anggota DPR.RI sekang partai Golkar gejaba kuwe Ibu Teti garwone Bupati Cilacap .
  • Bapak Camat Jeruklegi Rosikin ,S.Sos .MM
  • Bapak Sekcam jeruklegi Drs.Dasro
  • Bapak Kapolsek jeruklegi AKP Sulimin.SH
  • Ibu Tapem kecamatan jeruklegi Suwarni ,S.Sos .
  • Tim penilai sing dipimpin ibu Dra .Titin Martiningsih
    Kecaba kuwe tuan rumah juga ana bapak Kades sawangan LAN seperangkate .

Desa sawangan kecamatan jeruklegi kabupaten Cilacap kuwe pancen wis kondang desa penghasil jagung paling akeh SE kabupaten Cilacap .
Kades Sunarto pancen wis dianggap Ramane dewek Nang wargane .
Mula kuwe pak Sunarto Gore ngemong wargane ya wis kaya anake dewek bae .

Awan mau ngo nyugui tamu agung dianakna pentas seni Beladiri pencak silat sing dilaknokna bocah – bocah karang taruna .
Tangapane pak camat LAN Bu Teti kabeh ngalem ,jere warga desa Sawangan kuwe Guyup rukun LAN suminggah .

Pas jam rolas awan para tamu diaturi dahar siang .
Keton – ketone tamune dahare temal temen senajan kur digawekna klubanan ,sambel Karo digorengna pitik .
Jere kuwe kabeh mau masakane ibu – ibu PKK desa sawangan di dimandegani garwone pak kades dewek .

Baca Juga  Hingga Saat Ini Tim Sar Belum Menemukan Titik Terang Dalam Pencarian Korban Tenggelam Di Sungai Tarum Timur

Sewise acarane purna ,kabeh tamu agung pada kondur Nang kantore dewek – dewek .
Kabeh pada bebungah ngatasine kur sederharna tapi tamune akeh sing rawuh .( Slamet wi )

  • Share